De unieke vertrouwensband met je hangoortje(s)

De unieke vertrouwensband met je hangoortje(s)

Net zoals bij andere huisdieren kan er een unieke band ontstaan tussen hangoortjes en hun baasje(s). De meest belangrijke stap in het opbouwen van die band is het accepteren van je hangoortje. Dit doe je door pure aandacht te schenken en zijn vertrouwen te winnen. Vergis je niet door je hangoortje met snoep voor je te winnen, dit werkt niet op lange termijn.

Observatie 

Het is belangrijk dat je je hangoortje leert begrijpen en omgekeerd. Observeer zijn/haar gedrag, ontdek zijn/haar gewoontes en leer hem/haar op een rustige manier kennen. Ieder hangoortje is anders en zal ook zelf aangeven wanneer het vertrouwen begint te komen. De Nederlandse hangoordwerg is een hangoortje, dat makkelijk tam wordt. Met de juiste dosis aandacht en liefde, is dit een fluitje van een cent!

Vertrouwde omgeving en geluiden

Hangoortjes ontdekken graag hun omgeving, ze zouden het liefst ieder hoekje van de ruimte willen inspecteren en ruiken. Dit hoort ook bij het proces van vertrouwen. Ze willen maar al te graag hun geur verspreiden om zo hun ruimte af te bakenen.

Daarnaast is het belangrijk veel te praten tegen je hangoortje, ze zullen je woorden niet verstaan, maar ze leren op deze manier je stem herkennen en je gemoedstoestand. Als je konijntje in een gesloten hok zit, is het fijn eerst wat te praten vooraleer je het hok benadert. Zo zullen ze minder snel schrikken en weten ze wie er in de buurt is.

Do’s & Don’ts

Al lijkt een hangoortje bijna een echte knuffel, toch willen ze niet allemaal even graag opgepakt worden. Ze worden wel graag gestreeld, maar behouden graag het gevoel met de ondergrond.