Waarom hangoren

Waarom hangoren


Niet alleen voor kinderen, maar ook voor volwassenen kan het hebben van een huisdier belangrijk zijn. Het is gezellig en het geeft ook een vorm van verantwoordelijkheid, je hebt iemand die op je rekent en waarvoor je moet zorgen.

De standaard huisdieren hond, kat, cavia kunnen ook vervangen worden door een konijntje, dit is zeker een goed alternatief. Indien je kiest voor een konijntje, moet je nog een keuze maken tussen verschillende soorten konijnenrassen. Hierbij is het belangrijk dat je weet welke konijntjes een lief karakter hebben en welke dus thuis makkelijk te houden zijn. Informeer jezelf altijd goed vooraleer je een keuze maakt.

Het Nederlands hangoordwergkonijntje is een geschikt konijnenras. Het bestaat momenteel al meer dan 40 jaar. Ze zijn erg rustig, hebben een heel lief karakter en worden graag geaaid. Er zijn heel wat verschillende kleuren binnen dit ras, wij hebben verschillende kleuren in onze konijnenstal. De kleur staat altijd vermeld bij de konijntjes die te koop zijn. Mannetje of vrouwtje ? De keuze ligt helemaal bij jou, maar er zit wel verschil tussen een rammetje en een voedster.

Je kan kiezen tussen één konijntje of een koppeltje. Een voedster en een rammetje of 2 rammetjes. Het is wel belangrijk om de juiste maatregelen te nemen bij een koppeltje. 2 rammetjes kan mits castratie op 13a14 weken oud  , als je kiest voor een koppeltje van een ram en een voedster dan moet de ram uiteraard ook best gecastreerd worden. Als je 1 konijntje neemt, kies je het best voor een rammetje aangezien ze meer solitair zijn t.o.v. een voedstertje, wat wij zelf aanraden , is een koppeltje, aangezien hangoorkonijntjes namelijk groepsdieren zijn, maar deze keuze laten we natuurlijk aan uzelf over.

Wij raden af om ‘zomaar’ zelf een nestje te fokken!! Dit houdt meer risico’s in dan je verwacht. Informeer jezelf voldoende!